Kontaktní adresa:
UNTRACO, v.o.s.Slavíkova 6139
708 00 Ostrava - Poruba
tel.: +420 596 940 735
+420 731 443 400
fax/zázn.: +420 596 916 060
e-mail: abena@untraco.cz
www.abena.cz
Více informací
ZOBRAZIT VÝROBKY:
NAPOSLEDY PŘIDANÉ VÝROBKY:
- ABRI FIX - PANTS SUPER XX - LARGE
- ABRI FIX - PANTS SUPER X - LARGE
- ABRI FIX - PANTS SUPER LARGE
- ABRI FIX - PANTS SUPER MEDIUM
- ABRI FIX - PANTS SUPER SMALL
- ABRI SOFT 60X90
- ABRI SOFT 60X75
- ABRI SOFT 60X60
- ABRI SOFT 40X60
- BAMBO NEWBORN
- BAMBO PREMATURE
- JEDNORÁZOVÉ MYCÍ UBROUSKY
ZOBRAZIT ČLÁNKY:
Kosmetika
Speciální kosmetika Skincare
Nejnovější technologie speciální kosmetiky je vyvíjena ve spolupráci s laboratořemi Oriflame.
Použití kosmetiky je široké – od přípravků na šetrné mytí,čištění a regeneraci pokožky, k prevenci
opruzenin, ale také k ošetření mírně narušené pokožky.
Kosmetiku Skincare dělíme na čtyři barevné řady

Bílá barva – masti a krémy v tubách:
Chladící ošetřující aktiv gel
Zinková mast
Regenerační mast
Modrá barva – přípravky k mytí s použitím vody:
Sprchové a koupelové mýdlo
Sprchový a koupelový olej
Vlasový šampon
Mycí gel pro intimní hygienu
Zelená barva – přípravky k mytí bez použití vody:
Tekuté mýdlo (mycí emulze)
Čistící pěna k mytí a ošetřování pokožky
Vlhké čistící ubrousky
Žlutá barva – přípravky k péči o pokožku:
Krém na ruce
Tělové mléko bez parfému
Olej ve spreji pro ošetření, ochranu a čištění pokožky
Složení a použití jednotlivých přípravků
Masti a krémy v tubách
Activ gel
chladící , slouží k prokrvení pokožky, prevence dekubitů,
ulevuje při bolestech svalů, kloubů, naražení, zhmoždění.
Složení:
Alcohol
Propylen glycol – zvlhčovadlo a rozpouštědlo ( rozpouští zrohovatělou vrstvu kůže, uzavře pokožku a tak zabrání uniknutí vody, čímž vlastně udržuje vlhkost pokožky. )
Mentha arvensis - Máta rolní - Vytrvalá, 10 až 80 cm vysoká bylina
Je používána do mastí a krémů pro úlevu od svědivých defektů pokožky.
Někdy pouze jen jako aroma.
Eucalyptus globulus Eukalypt kulatoplodý (blahovičník)
vlastnosti: antibakteriální, protizánětlivý, protiplísňový, dezinfekční, antirevmatický, protivirový, hojivý,odpuzuje hmyz.
Menthol - nasycený alkohol, bezbarvé krystalky vonící po mátě peprné. Hlavní součást mátové silice, ze které se získává, má antimikrobiální schopnosti
Carbomer - polymery kyseliny akrylové používané jako emulze stabilizátory
nebo zahušťovadlo používané především k tvoření gelových receptur.
PEG - 40 – Hydrogenated castor Oil (činidlo pro vonné oleje, olej. složka v gelech)
Limonene - bezbarvá kapalina při pokojové teplotě s extrémně silnou vůni
Regenerační mast
obsahuje 41% olejové fáze, slouží k ošetřování zarudlé, suché
a problematické pokožky.Vytváří ochranný film, rychle se vstřebává, může sloužit k ošetření zrohovatělé kůže. Je vhodná pro klienty s projevy lupenky a kožních ekzémů.
Složení:
Glycerin - používá se ke zvlhčování pokožky, Glycerol se používá mj. v kosmetických výrobcích, zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech
Allantoin - vedlejší produkt kyseliny močové, má regenerační účinky, podporuje hojení pokožky,v krémech a dalších kosmetických přípravcích podporuje hojivé procesy tonika, užívá se při léčení ran a vředů.
Bisabolol – alkohol z heřmánku pravého ( působí hojivě a protizánětlivě)
Magnesium chlorid (regeneruje buněčnou strukturu pokožky, působí uklidňujícím dojmem.) Ceterayl alcohol – mastný alkohol, emulgátor -látka usnadňující vznik emulze, emulgační činidlo, je hydrofobní - odpuzující vodu, nesnášející vodu, vyhýbající se vodě
Polysorbat 80 – emulgátor
Isopropyl myristate – náhrada přírodních olejů (pronikají do epidermis a příznivě ovlivňují hydrataci)
PEG 22 – emulgátor
Acetylated lanolin alcohol - Acetylovaný lanolin alkohol (používá se jako změkčovadlo)
Isopropyl alcohol – (použití jako emulgátor, hydrofobní)
Zinková mast
obsahuje 25% zinku, vytváří bariéru proti agresivním účinkům moče a stolice
Složeni:
Zinc oxidate - oxid zinečnatý má mírné antiseptické a adstringentní (stahující) účinky, dobře ulpívá na kůži a dobře kryje. Nevstřebává se kůží a neproniká do jejích hlubších vrstev. Používá se k terapii kopřivky, po poštípání hmyzem nebo při kožních alergických reakcích,
u planých neštovic a dalších svědivých postiženích kůže, lze jej též použít k aplikaci při plenkové dermatitidě nebo při chronických dermatózách.
Petrolatum - tuk na bázi petroleje, který se v průmyslu využívá jako mazivo.
PEG 7- patří mezi glyceridy a mastné estery
Isopropyl myristat – náhrada přírodních olejů
Paraffiniium perliquidum – parafínový olej , prokrvuje pokožku, působí pouze lokálně a neproniká do hlubších vrstev kůže. Používá se k terapii a prevenci onemocnění kůže projevujících se suchostí, vysokým nánosem šupin
Glycerin - používá se ke zvlhčování pokožky, Glycerol se používá mj. v kosmetických výrobcích, zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech
Magnesium stearat - (regeneruje buněčnou strukturu pokožky, působí uklidňujícím dojmem.)
Cetearyl alcohol - mastný alkohol, emulgátor -látka usnadňující vznik emulze, emulgační činidlo, je hydrofobní - odpuzující vodu, nesnášející vodu, vyhýbající se vodě, změkčovadlo
Persea gratissima - Avokádový olej - je bohatý na minerály, vitamíny a zejména vysoké množství nenasycených mastných kyselin. Olej z avokáda účinně obnovuje elasticitu, zvláčňuje, vyhlazuje a zbavuje pleť vrásek. Urychluje hojení a regeneraci, změkčuje ztvrdlou kůži. Tento olej patří mezi nejkvalitnější kosmetické oleje.Používá se pro velmi citlivou,unavenou,zanícenou a jemnou pleť.Je velmi bohatý na vitamíny A,B1,B2,B3,B6,D a celou řadu minerálů a lecitin.
Panthenol - (podporuje hydrataci zadržováním vody v pokožce, má protizánětlivé
a regenerační vlastnosti)
Přípravky k mytí s použitím vody
Sprchové a koupelové mýdlo
jemně pěnící, vhodné pro pokožku celého těla
i pro péči o vlasy. pH 5,5
Složení:
Sodium Laureth Sulfate - primární (anionaktivní) tenzid (nejvyšší mycí tedy i odmašťovací schopnost.), perleťující činidlo – krémový vzhled, nebo perleť. efekt
Cocamidopropyl Betaine - sekundární (amfolytický neboli amfoterní) tenzid
Cocamide DEA– sekundární (neionogenní) tenzid, plnidlo, změkčující činidlo
Citric Acid - získavaná z citrusů a používaná především k regulaci hladiny pH v produktech.
Magnesium chlorid (regeneruje buněčnou strukturu pokožky, působí uklidňujícím dojmem.) Phenoxyetanol - běžný kosmetický ochranný prostředek.
Methyldibromo Glutaronitrile – konzervační činidlo
Sprchový a koupelový olej
obsahuje heřmánek a rostlinné silice, regeneruje kůži,
má desinfekční účinek, může sloužit jako prevence proti ekzémům a podráždění pokožky. Přidává se do koupele, vytváří povrchový film, smyje se sprchováním, vhodný u kožních ekzémů i lupenky. pH 5,5 .
Složení:
Sodium Laureth Sulfate - primární (anionaktivní) tenzid (nejvyšší mycí tedy i odmašťovací schopnost.)
Cocamidopropyl Betaine - sekundární (amfolytický neboli amfoterní) tenzid
PEG-7 glyceryl cocoate - derivát glyceridů a mastných esterů
PEG-200 hydrogenatet glyceryl palmate - derivát glyceridů a mastných esterů
Buxus Chienensis – jojoba - jojobový olej rychle proniká do pokožky a do podkožních vrstev, působí především jako nosič léčivých látek do pokožky. Jojobový olej je součástí masťových základů pro výrobu léčiv. Jojoba vyrovnává pH kůže, pomáhá při drobných kožní vadách, jako je akné, spáleniny, popraskaná kůže, opruzeniny, slabé nehty a jizvy.
PEG - 40 – Hydrogenated castor Oil (činidlo pro vonné oleje, olej. složka v gelech)
Anthemis Nobilis – heřmánek, římský květ - urychluje hojení a zamezuje tvorbu jizev, koupele se užívají i při ošetření vlasové pokožky
Riboflavin Aloe Barbadensis – aloe vera, přirozeným způsobem proniká do spodních vrstev kůže - až ke kapilárám, váže na sebe vodu, tzn. že velmi účinně hydratuje, má vysokou výživnou hodnotu, odstraňuje z kůže přebytečné a škodlivé látky (např. zbytky chemikálií a léků se ukládají do kůže a následkem toho zejména starší pleť vypadá unaveně), tlumí záněty chrání pokožku před negativními vlivy, normalizuje (u starších lidí urychluje) cyklus tvorby buněk,normalizuje (u starších lidí urychluje) "cestu" buněk npa povrch kůže, odstraňuje zrohovatělé, staré buňky na povrchu kůže
Vlasový šampón
pro všechny typy vlasů, mírně pěnící, je jemný jak k vlasům, tak k pokožce hlavy. pH 5,5
Složení:
Sodium Laureth Sulfate - primární (anionaktivní) tenzid (nejvyšší mycí tedy i odmašťovací schopnost.)
Disodium lLaureth – 3 – Sulfosuccinate (sukcinát - sůl jantarové kyseliny. Jeden z článků cyklu citrónové kyseliny)
Cocamidopropyl Betaine - sekundární (amfolytický neboli amfoterní) tenzid
Glycol distearate - derivát glyceridů a mastných esterů
Cocamide DEA– sekundární (neionogenní) tenzid
Magnesium chlorid (regeneruje buněčnou strukturu pokožky, působí uklidňujícím dojmem.)
Citric Acid - získavaná z citrusů a používaná především k regulaci hladiny pH v produktech.
Phenoxyetanol - běžný kosmetický ochranný prostředek.
Methylparaben (parabeny - konzervační látky vhodné pro kyselé i málo kyselé prostředky)
Propylparaben
Ethylparaben
Mycí gel pro intimní hygienu
určen pro intimní hygienu,velmi snadno se oplachuje, vhodný také pro alergiky s přecitlivělou kůží, pH 3,5.
Složení:
Sodium Laureth Sulfate– primární (anionaktivní) tenzid (nejvyšší mycí tedy i odmašťovací schopnost.)
Disodium lLaureth – 3 – Sulfosuccinate (sukcinát - sůl jantarové kyseliny. Jeden z článků cyklu citrónové kyseliny)
Cocamidopropyl Betaine– sekundární (amfolytický neboli amfoterní) tenzid - přípravek, který by obsahoval pouze anionaktivní tenzid byl příliš hrubý - sice velmi účinný co do mytí, avšak příliš odmašťující a tedy i nešetrný k pokožce. Zároveň tvoří anionaktivní tenzid nejméně stabilní pěnu. Z tohoto důvodu kosmetické přípravky a další přípravky určené pro styk s pokožkou nikdy neobsahují pouze primární tenzidy, ale vždy kombinaci primárních, tj. „mycích“ tenzidů s tenzidy sekundárními, tj. doplňkovými, zjemňujícími
Cocamide DEA– sekundární (neionogenní) tenzid
Lactic acid – kyselina mléčná (tlumí tvorbu mazu, má protizánětlivé účinky,
obnovuje hydrataci, zklidňuje podráždění, zmírňuje olupování kůže.)
Magnesium chlorid - (regeneruje buněčnou strukturu pokožky, působí uklidňujícím dojmem.)
Glycol distearate - derivát glyceridů a mastných esterů
PEG-7 glyceryl cocoate - derivát glyceridů a mastných esterů
PEG-200 hydrogenatet glyceryl palmate - derivát glyceridů a mastných esterů
Methylparaben (parabeny - konzervační látky vhodné pro kyselé i málo kyselé prostředky)
propylparaben
ethylparaben
Kvasinky jsou drobné jednobuněčné organismy, rychle se rozmnožují v příznivé teplotě, vlhkém prostředí. Dobrým útočištěm pro kvasinky jsou vlhké ručníky, mycí žínky, houby. Je přirozené,
že kvasinky žijí také v našem těle - ve střevě, kde se podílejí jako součást střevní flóry na produkci vitaminů, především B.
Nejznámější a nejčastější zástupce těchto kvasinek je Candida, reprezentovaná bezpočtem druhů. Organismus se kvasince brání jednak tím, že na povrchu kůže a sliznic si vytváří kyselý ochranný povlak, kterým kvasinky nemohou proniknout, a kromě toho na zdravých sliznicích úst, hltanu, tenkého střeva atd. žijí užitečné bakterie, které tvoří tzv. ústní a střevní flóru. Ta vytlačuje kvasinku a brání jí v usazení.
Určité okolnosti však vedou k tomu, že se kvasinky přemnoží. Příčiny, které mohou u zdravých lidí vést k přemnožení kvasinek - přemíra antibiotik, hormonální antikoncepce a hormonální léčby, přemíra analgetik, stresů, v důsledku chybného složení stravy, přemíra cukrů.
Přípravky k mytí bez použití vody
Mycí emulze
je šetrná, vhodná pro alergiky, odstraňuje pot, zvlhčuje pokožku
pH neutrální.
Složení:
Stearic Acid/Palmitic Acid – součást tuků
Isopropyl Myristate - náhrada přírodních olejů
Propylene Glycol - – zvlhčovadlo a rozpouštědlo ( rozpouští zrohovatělou vrstvu kůže)
Cetyl Alcohol – umělý tuk – rostlinný z kokos. ořechu ( použití jako emulgátor )
Glycol Distearate – glycerylový derivát a ester
Alcohol denat
Stearyl Alcohol – směs tuhých alkoholů
Methylparaben
Propylparaben - ochranný prostředek užívaný k zabránění růstu bakterií v produktech.
Lactic Acid - pro osvěžení pleti, kyselina mléčná (tlumí tvorbu mazu, má protizánětlivé účinky, obnovuje hydrataci, zklidňuje podráždění, zmírňuje olupování kůže.)
PEG - 40 – Hydrogenated castor Oil (činidlo pro vonné oleje, olej. složka v gelech)
Allantoin - - vedlejší produkt kyseliny močové, má regenerační účinky, podporuje hojení pokožky,v krémech a dalších kosmetických přípravcích podporuje hojivé procesy tonika, užívá se při léčení ran a vředů.
Ascorbyl Palmitate - trvalá a nekyselá forma vitamínu C, která je účinným antioxidantem.
Glyceryl Stearate - využívaný v kosmetice jako změkčovadlo a zahušťovadlo.
Glyceryl Oleate – glycerín. olej
Citric Acid - získavaná z citrusů a používaná především k regulaci hladiny pH v produktech.
Čistící pěna
odstraňuje pot, působí jako deodorant, zvlhčuje pokožku, vytváří pocit svěžesti. Šetrný způsob ošetřování pokožky ve srovnání s běžnými mýdly.
Složení:
Panthenol (podporuje hydrataci zadržováním vody v pokožce, má protizánětlivé
a regenerační vlastnosti)
Hamamelis virginiana – vilín – opadavý keř,vysoký 5m (obsahuje látky protizánětlivé
a svíravé – adstringencia – zužují cévy, snižují vyměšování, způsobují koagulaci bílkovin
a používají se pro zklidnění a urychlení hojení kůže.)
Bisabolol – alkohol z heřmánku pravého ( působí hojivě a protizánětlivě)
Propylen glycol – zvlhčovadlo a rozpouštědlo ( rozpouští zrohovatělou vrstvu kůže)
Steareth – 21 - syntetický emulgátor (látka usnadňující vznik emulze)
Polysorbat – E 432, emulgátor a stabilizátor
Cetearyl alcohol - mastné alkoholy ( použití jako emulgátory )
Isobutan - stlačený plyn
Vlhké čistící ubrousky
široká škála použití, očišťují a zvlhčují pokožku.
Složení:
Glycerin
Glycereth- 17 cocate – estery
Phenoxyethanol - Ethanol nebo ethylalkohol (lidově nesprávně líh či alkohol) je druhý nejnižší alkohol. Je to bezbarvá kapalina ostré, ale ve zředění příjemné alkoholické vůně.
Použití k dezinfekci neporaněné kůže.
Sodium Laureth- 11 Carboxylate – primární (anionaktivní) tenzid (nejvyšší mycí tedy i odmašťovací schopnost.)
Benzoic acid - kyselina benzoová. Jedná se o slabou kyselinu. Využívá se jako konzervační prostředek, léčivo proti kožním infekcím.
Dehydroacetic acid – konzervační látka
Aloe Barbadensis – aloe vera, přirozeným způsobem proniká do spodních vrstev kůže - až ke kapilárám, váže na sebe vodu, tzn. že velmi účinně hydratuje, má vysokou výživnou hodnotu, odstraňuje z kůže přebytečné a škodlivé látky (např. zbytky chemikálií a léků se ukládají do kůže a následkem toho zejména starší pleť vypadá unaveně), tlumí záněty chrání pokožku před negativními vlivy, normalizuje (u starších lidí urychluje) cyklus tvorby buněk,normalizuje (u starších lidí urychluje) "cestu" buněk na povrch kůže, odstraňuje zrohovatělé, staré buňky na povrchu kůže
Přípravky k péči o pokožku
Krém na ruce
změkčuje a chrání, vhodný pro suchou pokožku, intenzivní péče o ruce, bez pocitu lepkavosti a mastnoty. pH neutrální
Složení:
Persea gratissima – avokádový olej
Glyceryl stearat - využívaný v kosmetice jako změkčovadlo a zahušťovadlo
Ceterayl alcohol - mastné alkoholy ( použití jako emulgátory )
Ascorbyl palmitate – mastné kyseliny, antioxidant – omezují proces oxidace ve směsích,
kde se vyskytují. Z tohoto důvodů se přidávají do směsí, které by byly jinak oxidací nadměrně poškozovány
Propylen glycol - zvlhčovadlo a rozpouštědlo ( rozpouští zrohovatělou vrstvu kůže)
Tělové mléko
k péči o celé tělo, zvlhčuje, regeneruje, rychle se vstřebává. Ideální pro klienty s problémovou pokožkou. pH neutrální.
Složení:
Panthenol - (podporuje hydrataci zadržováním vody v pokožce, má protizánětlivé
a regenerační vlastnosti)
Bisabolol - alkohol z heřmánku pravého ( působí hojivě a protizánětlivě)
Phenoxyetanol - Ethanol nebo ethylalkohol (lidově nesprávně líh či alkohol) je druhý nejnižší alkohol. Je to bezbarvá kapalina ostré, ale ve zředění příjemné alkoholické vůně.
Použití k dezinfekci neporaněné kůže.
Paraffinum Perliquidum - parafínový olej , prokrvuje pokožku, působí pouze lokálně a neproniká do hlubších vrstev kůže. Používá se k terapii a prevenci onemocnění kůže projevujících se suchostí, vysokým nánosem šupin
Isopropyl Myristate - náhrada přírodních olejů
Cetearyl alkohol - mastné alkoholy ( použití jako emulgátory )
Capric Triglyceride - získávaný z kokosu a v kosmetice je považován za spolehlivý změkčovač a zahušťovadlo.
Olej ve spreji
možno použít i jako masažní olej, vhodný pro péči o suchou a citlivou pokožku. Ideální k promaštění pergamenové kůže.
Složení:
Paraffinum Perliquidum - parafínový olej , prokrvuje pokožku, působí pouze lokálně a neproniká do hlubších vrstev kůže. Používá se k terapii a prevenci onemocnění kůže projevujících se suchostí, vysokým nánosem šupin
Bisabolol - alkohol z heřmánku pravého ( působí hojivě a protizánětlivě)
Tocopheryl Acetate (vit.E) je považovaný za antioxidační superhvězdu. Vitamín E je rozpustný v tucích (myšleno tak, že se snáší lépe s tuky, než s vodou), který má osm různých forem, z nichž některé jsou prvotřídními antioxidanty, pokud jsou aplikovány lokálně, obzvlášť tokoferol. Tokoferol poskytuje významnou antioxidační ochranu proti ultrafialovému záření, které navozuje okysličující poškození. Acetátová forma (tokoferolový acetát) chrání kůži více než ostatní tkáně, pokožka je vystavená četným chemickým prostředkům působících negativně na životní prostředí a fyzikálním prostředkům, jako je ultrafialové záření způsobující oxidační tlak (poškození volnými radikály). Následkem může být několik krátkodobým nebo dlouhodobých nepříznivých účinků jako je zarudnutí kůže (červenání), otoky (zduřeniny), zesilování kůže, tvoření vrásek, a zvýšený výskyt rakoviny. Vitamín E je hlavní přirozeně působící lipid a rozpustný antioxidant chránící pokožku proti nepříznivým účinkům oxidačního tlaku, včetně stárnutí buněk poškozených sluncem. Mnoho studií prokazuje, že vitamín E zaujímá hlavní pozici jakožto vysoce účinný antioxidant, čímž poskytuje možnost snížit četnost a závažnost chorobných výsledků v kůži. V podstatě vitamín E funguje v těle a na pokožce tak, že chrání buňky proti poškození volnými radikály, a početná skupina badatelů se domnívá, že toto může zpomalit proces stárnutí.
Počet přečtení: : 2540x